Ohjeet

Ohjeteksti

Palvelusta voit hakea Kelan yleisen asumistuen saajien maksamia keskivuokria alueittain ja huoneluvun mukaan. Vuokratietoja voi hakea taulukkoon, kuviona tai kartalle. Vuokratiedot päivitetään helmi- ja elokuussa.  

Taulukko

Ennen taulukkohakua valitse kunta ja huoneluku (yksiö, kaksio, 3h+). Kuntia voit valita yhden kerrallaan; huoneluku on monivalintainen. Tarkemman aluehaun voit tehdä postinumerovalikosta. Haku tuo taulukkoon valitun alueen keski- (€/m2) ja kuukausivuokran (€/kk) erikseen ARA-asunnoista ja vapaarahoitteisista vuokra-asunnoista. Vapaarahoitteiset vuokratiedot on jaettu asumisajan perusteella vanhoihin (yli 1 vuosi) sekä uusiin (alle 1 vuosi) vuokrasuhteisiin. Vuokratietojen lisäksi taulukossa näytetään havaintojen lukumäärä.

Kuvio

Ennen kuviohakua valitse kunta ja neliö- tai kuukausivuokra. Tarkemman aluevalinnan voit tehdä postinumerovalikosta. Haku tuo näkyviin pylväskuvion, johon on eritelty huoneluvun mukaan valitun alueen ARA- ja vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen neliö- tai kuukausivuokrat.

Kartta

Ennen karttahakua valitse kunta ja huoneluku (yksiö, kaksio, 3h+) joko ARA-asunnoista tai vapaarahoitteisista vuokra-asunnoista. Haku kohdistaa kartan valittuun kuntaan ja tuo valitut vuokratiedot ponnahdusikkunaan. Klikkaamalla karttaa muiden kuntien kohdalla saat valitut vuokratiedot näkyviin ilman erillishakua. Kartalla näytetään oletusarvoisesti ja loitonnettuna kuntakohtaiset hinnat. Postinumeroalueet näytetään, kun karttaa lähennetään. Alueiden vuokratiedot saat näkyviin klikkaamalla. 

Kartalla näkyvät alueet (kunta tai postinumero) on luokiteltu ja värjätty neliövuokran perusteella 9 hintaluokkaan 2,50 € välein. Kartan tummista alueista vuokratieto puuttuu.